Az Opel újabb részleteket árult el a következő évekre vonatkozó terveiből, amiben az ikonikus Manta feltámadásának és az Insignia utódjának is lesz helye, természetesen tisztán elektromos hajtással.

Az Opel már 2021-ben elárulta, hogyan képzeli a jövőjét az elektromos autók korában: 2024-től minden modelljének lesz konnektorról tölthető változata, 2028-tól pedig kizárólag elektromos hajtású autókat árulnak majd az európai piacon. A villámos márka most újabb részleteket árult el arról, hogy mire számíthatunk tőlük a következő években.

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb Opelje lett a klasszikus Manta elektromos hajtásúra alakított változata
A legizgalmasabb persze az a bejelentés, hogy visszatér a legendás Manta az Opel kínálatába.

Az új modell teljesen elektromos hajtású lesz, hasonlóan gyorsnak és izgalmasnak ígérik, mint a neves elődjét, de annál sokoldalúbb és tágasabb is lehet. Nagyon valószínű, hogy egy hasonló crossover lesz belőle, mint amihez a Ford elővette a Mustang nevet.

Az Opel ezt a képet mellékelte az új Mantához, de hozzátették: nem jelenti azt, hogy ez az ötlet kerül gyártásba

Az Opelnél más modelleket is bejelentettek, például azt, hogy

a Crossland utódja is elektromos autó lesz, akárcsak az Insignia következő generációja.

Az utóbbinál kétséges volt a folytatás, mert a kategória eladásai erősen visszaestek, de elképzelhető, hogy az Opel crossover stílusban alkotja újra az Insigniát, mint a Citroën tette a C5 X-szel.

Az Insignia az utolsó Opel, amit még GM-alapokra építettek. Az utódja tisztán elektromos hajtású lesz
Az Opel elég jól halad a kínálat villamosításával, a Mokkának is van elektromos változata
A vásárlók már most is egy tucatnyi konnektoros modell közül válogathatnak az Opelnél,

hiszen ott a tisztán elektromos Corsa-e és Mokka-e, a plug-in hibrid Grandland mellé megérkezett az Astra és Astra Sports Tourer tölthető hibrid változata, a szintén elektromos Combo-e és Zafira-e mellett pedig egyes országokban az aprócska Rocks-e is elérhető.

Az új Astrát rögtön a kezdetektől lehet kapni plug-in hibrid hajtással

Az Opel tehát határozottan halad előre az elektromos autózás felé vezető úton, 2023-ban már az újonnan bemutatott Astrának és Astra Sports Tourernek is lesz tisztán villanyhajtású változata. Az elektromos átálláshoz szükséges akkumulátorokat pedig egy új gigagyárban állítják elő, ami 2025-ben kezdi a termelést Kaiserslauternben.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen egyszerű driftgépet építeni