Sokunk álma egy olyan DB5, mint amit James Bond vezet, és az Aston Martin most valóra váltja két tucat rajongó álmát. A 007-es autóját óriás játékautóként állították ki Londonban.

Már csak hetek vannak hátra a legújabb James Bond-film mozibemutatójáig, és a benne elég hangsúlyosan szereplő Aston Martin ennek alkalmából látványos installációt alkotott Londonban. Óriási játékautóként állították ki a DB5-öst, méghozzá pontosan olyan dobozban, mint amilyenben a Corgi piacra dobta a méretarányos kisautót 1965-ben.

James Bond Aston Martinja a Corgi egyik legnépszerűbb játékautója volt, az évtizedek során többször újra gyártásba került,

összesen több mint 20 millió példányt adtak el belőle világszerte. A London belvárosában kiállított doboza egy kicsivel nagyobb, mint az eredeti: 5,66 méter hosszú, 2,7 méter széles és 2,7 méter magas.

A dobozban lévő DB5 pedig nem makett, hanem egy igazi autó,

annak a Continuation sorozatnak a része, amit az Aston Martin újra gyártásba adott. 25 példányt készítenek James Bond autójának másából, az eredeti titkosügynök-kütyük is működnek rajta, és nettó 2,75 millió fontot kérnek érte, ami több mint 1,1 milliárd forintnak felel meg.

Az óriás Corgi-féle Aston Martint október elsejéig lehet megnézni Londonban a Battersea Power Station mellett.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Verstappen és a Red Bull-csapatfőnök is nekiment az F1-nek és az FIA-nak