Szinte csak ezüstmetál álomautókat találunk a Rush egykori dobosának gyűjteményében, amire most egy aukción lehet lecsapni. Ha azt gondoltad, hogy az ezüstmetál autó unalmas, ezeket látva újra fogod gondolni.

Ha nem vagy a klasszikus rock nagy rajongója, akkor talán nem ismerős Neil Peart neve, aki a Rush dobosaként a hetvenes és a nyolcvanas években volt a csúcson. A sikerének is köszönheti, hogy össze tudta gyűjteni azokat az autókat, amelyekről mindig is álmodott, és a csupa ezüstmetál kollekciót most egy aukción lehet megszerezni.

Peart egy éve hunyt el, és az öröksége az autógyűjtemény is, amit a Gooding & Company fog elárverezni augusztusban a Pebble Beach-en tartandó aukcióján. A dobos kollekciójában egy kivételével mindegyik autó ezüstmetál színű, ezért

a gyűjteménynek a Silver Surfers nevet adta még akkor, amikor egyszer a DB5-ösével a kaliforniai parton autózott.

Minden az Aston Martinnal kezdődött, hiszen gyerekkora óta álmodott James Bond autójáról,

és amikor megtehette, valóra is váltotta az álmát. Az ötfokozatú váltóval, kék bőrkárpittal és korhű küllős kerekekkel szerelt, 1964-ben gyártott DB5 nem a legértékesebb a gyűjteményben, valaki 650-725 ezer dollár között viheti majd haza.

Hasonlóan klasszikus a Jaguar E-Type, ami szintén 1964-ben készült, és Peart nem hagyta meg gyári állapotában.

A futóművet és a fékrendszert is átdolgoztatta, sportosabb ötfokozatú váltót és könnyített lendkereket szereltetett a 3,8 literes, soros hathengeres motorra. Ehhez lehet a legolcsóbban hozzájutni, 140 ezer dollárért kelhet el.

A ’63-as Corvette sem ebben az állapotban került a doboshoz, a legapróbb részletig eredeti állapotába restauráltatta,

ezért 150-180 ezer dollárra számítanak érte. A gyűjteménynek része két Maserati is: a Ghibli SS Coupé 1973-ból, és a még ritkább Mistral Spider 1965-ből, amiből csak 125 példány készült, 250 és 575 ezer dollárra becsülik az árát.

A kollekció egyetlen kakukktojása a Shelby Cobra 1964-ből, ami Peart legújabb szerzeménye, 2015-ben vásárolta, és a lakkfekete roadster akár egymillió dollárért is elkelhet. A legértékesebb mégis a ’69-es Lamborghini Miura S,

a világ első szuperautója, aminek V12-es motorja 380 lóerős, és az aukciósház 1,5 millió dollárt vár érte.

Ez is érdekelhet:

80 évesen vette meg a nyolcvanadik Porschéjét

Minden nap másikat vehet elő a garázsból.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés