Vannak, akik szerint gyanús a négyszeres világbajnok leigazolása.

Sebastian Vettelt az Aston Martinnal kezdte meg a 2021-es idényt az F1-ben, három futam alapján pedig annyi látszik, hogy egyelőre még nem sikerült felvenni a ritmust az új csapatánál.

Az istálló másik pilótája, a csapattulajdonos fia, Lance Stroll a Bahreini Nagydíj és a Emilia-romagna-i Nagydíj időmérőjén és futamán is megelőzte Vettelt, aki csak a legutóbbi futamon, a Portugál Nagydíjon tudott előrébb végezni nála.

Hallani olyan hangokat, miszerint Lawrence Strollnak komoly hátsó szándéka volt a német pilóta szerződtetésével: így akarja növelni fia ázsióját az F1-ben – akárhogy is nézzük, ha legyőzöl egy négyszeres világbajnokot, az nem olyan kis teljesítmény.

Többek között ezt gondolja az Aston Martin egyik elődcsapatának korábbi csapatfőnöke, Colin Kolles is:

„Vettel csak azért igazolták le, hogy mellette jobbnak tűnjön Lance Strollt. Mr Stroll világbajnokot akar csinálni a fiából.”

Kolles véleményét osztja a korábbi F1-es pilóta, David Coulthard is, aki szerint a német pilóta megszerzése a márkaépítés része a csapatnál, de nem az Aston Martiné, hanem Lance Strollé.

Eközben...

Már szezon közben elküldheti Bottast a Mercedes

Merthogy a Red Bull idén minden eddiginél komolyabb fenyegetést jelent a címvédőre, akinek olyan pilótára van szüksége, amely képes az RB pilótái előtt végezni.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Igazi ritkaság az olaszoknak készült francia sportautó
További cikkeink a témában