Szapulják rendesen a hatszoros világbajnokot a Szocsiban történtek miatt.

Lewis Hamilton megnyerhette volna az Orosz Nagydíjat, de csak a harmadik lett, mert elcseszte, ráadásul már a futam előtt. A brit kétszer 5 másodperces büntetést kapott szabálytalan rajtpróbájáért, amit ráadásul a bokszutca gyors sávjában végzett el – a hatszoros világbajnokot nem is kíméli a nemzetközi sajtó:

El País (spanyol): „A szombati pole pozíció a lehető legjobb helyzetbe hozta Hamiltont, hogy megszerezze pályafutása 91. futamgyőzelmét, s így ebben a statisztikai mutatóban egy szintre kerüljön Michael Schumacherrel. Ennek ellenére egy olyan hiba, amely kezdő versenyzőtől is meglepő, és különösen az Hamilton esetében, megakadályozta őt abban, hogy beállítsa a német versenyző rekordját.”

Mundo Deportivo (spanyol): „Vannak olyan napok, amelyeken az a legjobb, ha az ember fel sem kel az ágyból. Ez a vasárnap ilyen nap volt Hamiltonnak, aki mellett normál esetben mindig ott áll a szerencse. Beállíthatta volna Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját, de a verseny nem emlékezetes, hanem olyan lett neki, amelyet jobb minél előbb elfelejtenie.”

La Repubblica (olasz): „Lehetséges, hogy egy olyan versenyző, egy akkora zseni, mint Hamilton, ne ismerje a szabályokat? Lehetséges. Ez pedig a vasárnapi Orosz Nagydíjon be is bizonyosodott, ráadásul kétszer. Úgyhogy akkor itt egy tanács: az edzőteremben emelgetett súlyokon kívül néha egy könyvet is vegyen a kezébe…! Legalább azt, amely a Formula–1-es szabályokat tartalmazza."

Blick (svájci): „A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a saját maga által elkövetett hibákkal egyedül is izgalmassá tudja tenni a vb-címért folyó küzdelmet. Miután harmadik lett Szocsiban Bottas és Verstappen mögött, a brit még egy futamra szóló eltiltást érő büntetőpontot is összeszedhet a következő négy versenyen."

Ehhez megjegyeznénk, hogy...{{https://player.hu/auto-motor-2/toroltek-hamilton-bunteteset-az-fia-meg-is-magyarazta-miert/}}

Kurier (osztrák): „Semmi sem jött össze Lewis Hamiltonnak, ami a 91. futamgyőzelméhez kellett volna, mellyel beállítaná Michael Schumacher rekordját. A brit címvédő mindent jól csinált a versenyen, ám csak harmadik lett, miután hibázott a rajtrácsra kivezető körében, valamint ott végzett próbarajtot, ahol a szabályok szerint tilos. Ennek az eredménye 10 másodperces időbüntetés lett, ami tönkretette a versenyét.”

Hamilton elbukta saját maga 91. F1-es győzelmét, de megnyerte csapattársának, Valtter Bottasnak a futamot:

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Gyönyörű ez a Jaguar E-Type, és teljesen elektromos

Corvette-motorral dobták fel ezt a klasszikus Range Rovert

További cikkeink a témában