Nem újdonság az eset, amikor benzines autóval parkolnak az elektromos autók töltésére fenntartott helyekre, de ezúttal nem véletlenül vagy hanyagságból, hanem szándékosan foglalták el a Tesla-töltőket.

Az elektromos autóval járók tudják, hogy időnként azért nem tudják használni az utcai töltőállomásokat, mert belsőégésű motorral szerelt autóval állnak a helyre. Ritkán azért, mert nem veszik észre, gyakran pedig azért, mert nem érdekli őket, hogy töltésre fenntartott helyről van szó. Most azonban egy ennél furcsább jelenség tűnt fel az Egyesült Államokban.

Többször is előfordult már, hogy méretes pick-upokkal csapatostul foglalták el a Tesla Supercharger állomásokat, a sofőrjeik nem ritkán szóban is sértegették az elektromosautó-tulajokat.

Oké, persze értjük, hogy az izmos benzines autók izgalmasak, és nehéz megszokni a villanyautók térnyerését, de mégis mi értelme lehet ezeknek az akciónak?

Szerencsére még nem túl gyakori a jelenség, és a Tesla-tulajokat sem kell félteni. A legutóbb egy Model X tulajdonosa vette fel, ahogyan simán odébb húzza az egyszerre több töltőhelyet is elfoglaló Chevrolet Silveradót.

Az elektromosautó-töltőállomásokat elállni persze nem mindenhol szabálytalan, egyszerűen csak bunkóság, és nem árt, ha ezt mások is megértik.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Európában is kapható lesz az elektromos Fisker Ocean