Ez az eddigi legvadabb átépítés a Porsche 356-ból
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Porsche első sportautójának számító 356-ból eddig főleg szépen felújított példányokat láthattál, de most egy olyat mutatunk neked, ahol minden eddiginél jobban szabadjára engedték a fantáziájukat.

Nem fél bátrabban hozzányúlni a veterán Porschékhez az Emory Motorsports, és ennek az Outlaw szériába tartozó 356-osok a bizonyítékai, amit korábban mutattunk már nektek.

Most ismét egy pajtában talált példányból indultak ki, de az eredmény, a modern technikával szerelt 356 RSR minden eddiginél elképesztőbb lett.

Az eredetileg is mesteri formájú kupékarosszériát alumíniumból kézzel formált elemekkel alakították át úgy, hogy az alakja a legendás Moby Dick versenyautó nyújtott hátsóját idézi.

A 356 RSR technikáját a későbbi, 964-es szériába tartozó 911-es ihlette, a motor is annak a mintájára készült. A hathengeres bokszerből azonban négyhengerest építettek, hogy elférjen a kompakt motortérben,

A közúti versenyautót a 911-ből származó ötfokozatú kézi váltóval és kagylóülésekkel szerelték, és képzelheted, hogyan megy, ha menetkészen is csak 890 kilogrammot nyom.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.