Miután a Porsche bejelentette, hogy a Taycan a leggyorsabb elektromos szedán a Nürburgringen, a Tesla is megérkezett, hogy egy izmosabb modellel megdöntsék a rekordot. A kísérlet a tervezettnél hamarabb ért véget.

Az új Taycan bemutatása élesítette ki a harcot a Porsche és a Tesla között, amikor a stuttgartiak bejelentették, hogy rekordot állítottak be a Nürburgringen, Elon Musk pedig mindent megtett, hogy megdöntse azt. A hárommotoros, kiszélesített Model S-ek a héten már köröztek a Nordschleifén, és az első hírek arról szóltak, hogy elég jó köröket futottak.

Most a Tesla is megerősítette, hogy a saját mérésük szerint 7 perc 20 másodperces időt ment a Plaid változat,

ami jóval gyorsabb a Taycan 7 perc 42 másodpercénél. Sőt, szerintük ebből az eredményből még 15 másodpercet le lehet faragni, a Tesla tesztje azonban a tervezettnél korábban ért véget, az egyik Model S megállt a pályán.

EV Defender on Twitter

Taycan literally lapping broken down Model S $tsla https://t.co/eLX9WRQuSz

A mentéséről készült videón látszik, hogy a Porsche akaratlanul is visszavágott Elon Musknak, ugyanis a trélerre váró Model S-t éppen egy Taycan körözte le a pályán.

A Tesla azt ígéri, hogy egy hónap múlva visszatérnek, és hogy addig se dízel aggregátról kelljen tölteni az autókat, egy Supercharger töltőt is elhelyeztek a Nürburgring mellett.

Tesla on Twitter

We installed a Supercharger at Nürburgring. Makes it feel like home, you know?

A Tesla abban az időszakban körözött, amikor a többi autógyártó is teszteli a saját típusait a Nürburgringen:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A legelképesztőbb autókat szerelték 16 hengeres motorral