Nem ez az első elektromos hajtású Mini, de a legújabbat a klasszikus modellből építették, amit a régi Nissan Leaf motorjával és akkujával szereltek fel.

A klasszikus autók elektromos hajtásúvá alakítása egyre nagyobb divat, mutattunk már Opel Mantát és Porsche 911-est is villanymotorral.

A briteknél különösen népszerűek ezek a modellek, a Jaguar E-Type elektromos változata például Harry herceg és Meghan Markle esküvői autójaként szolgált, és kisebb szériában gyártásba is került.

Nem először kerül elektromos hajtás a klasszikus Minibe sem, 2019-ben már bemutatott egyet az angol Swindon Powertrain.

Most pedig itt a következő, amit a London Electric Cars alkotott – a cég nem összetévesztendő az LEVC-vel, aminek a range extender hajtásláncos taxiját nemrég kezdte forgalmazni a Gablini, ki is próbáltuk.

Az elektromos Mini érdekessége, hogy használt Nissan Leaf adja a technikáját.

A gyártója csak azt árulta el, hogy az akkumulátora 20 kilowattórás, amivel 100 kilométer körüli a hatótávja, felárért nagyobb akkut és gyorstöltési lehetőséget is kínálnak. A Swindon autójának paraméterei is hasonlóak a 109 lóerővel és 24 kilowattórás akkuval.

A London Electric Minije azonban jóval olcsóbb, hiszen míg a Swindon változata 79 ezer angol fontba kerül, addig

a Nissan-technikájú kisautót 25 ezer fontért alakítják át, ami 10 millió forintnak felel meg, igaz, a Minit nekünk kell vinni hozzá.

A vadonatúj elektromos MINI pedig éppen ennyibe kerül – jó kérdés, hogy melyiket választanánk.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában