Nem ez az első kombi, ami a Tesla Model S-ből épült, de ez néz ki a legjobban. A holland RemetzCar által készített, harmonikus formájú shooting brake egy gyűjtő megrendelésére készült, de később még többet is építhetnek belőle.

Nyújtott limuzinok és halottaskocsik építésével foglalkozik a holland RemetzCar, a legújabb alkotásuk azonban egy stílusos kombi a Tesla Model S-ből. Korábban egy angliai cég is készített már kombit a Teslából, de amíg ott a megrendelő kérése az volt, hogy a kutyáját tudja szállítani benne, addig itt a minél harmonikusabb forma volt az elvárás.

Ennek megfelelően a Niels van Roij által tervezett forma nem olyan dobozszerű hátsóban végződik, mint a korábbi átépítés, hanem inkább a Jaguarokhoz hasonló kialakítást kapott. A külsejének jellemző eleme a hangsúlyos krómkeret az oldalablakok és a tetőablak körül, és stílusos megoldás az is, hogy a hátsó ablaktörlőt a légterelőbe rejtették.

A megrendelő, Floris de Raadt garázsában több shooting brake is áll már, és a legújabbal a tervei szerint bejárja Európát. Az egyedi metálzöld színű, kombi karosszériás Tesla Model S pedig nem marad egyedüli példány, de nem is lesz tömegcikk, ugyanis a RemetzCar az érdeklődéstől függően összesen 20 darabot építhet belőle.

A hozzá készült fotósorozat is igencsak figyelemreméltó:

És ezt olvastad már?
Kicsit csendesebben, ha lehetne – Toyota Aygo X-teszt