A Renault az év elején árult el részleteket a márka jövőjéről, amelynek része két legendás modell feltámasztása. A koncepcióként nagy sikert aratott Renault 5 után hamarosan a Renault 4 is elektromos autóként éled újra.

Nagy lépésekkel halad előre az elektromobilitás terén a Renault, hiszen miután a Zoe az egyik legnépszerűbb villanyautóvá vált az európai piacon, az új Megane crossover egy kategóriával feljebb ismételné meg ezt a sikert. A francia gyártó pedig két kedvelt régi típusát is elektromos autóként élesztené fel, ezek közül az egyik a koncepcióként már leleplezett Renault 5.

Retró stílusú elektromos autó lesz az új Renault 5

Így, ahogyan van, mehet is gyártásba!

Az új Renault 5 dizájnját nagyon eltalálták, a sikere nyomán néhány éven belül gyártásba is kerül, és talán a Zoe utódja lehet belőle.

A koncepcióautó év eleji premierjén két másik modell sziluettjét is megmutatta a Renault, és az egyiket hamarosan közelebbről is megismerhetjük: ez a Renault 4 elektromos változata, ami egy kompakt crossover lesz.

Az előzetesen megmutatott videón felvillannak az új Renault 4 részletei, mint az ikonikus ősét idéző kerek fényszórók és hátsó lámpák.

Az air4 névre keresztelt koncepcióautó a jellegzetes alakjával is az elődjét eleveníti fel, az orrán megvilágítva pedig azt a retró stílusú emblémát találjuk, amit az új Megane kaphat meg először.

A Renault 4 a márka egyik legsikeresebb típusa volt, éppen hatvan éve, 1961-ben a párizsi autószalonon leplezték le, és egészen 1993-ig gyártották. 32 év alatt 28 országban 8 millió példányban készült, és több mint 100 országban lehetett kapni. Az új modell előzetesére sem kell már sokat várni, november 26-án leplezik le a tanulmányautót.

Ez is érdekelhet:

Indulnánk is a vízpartra a Renault elektromos strandautójával

Illik az elektromos hajtás a tető nélküli R4-hez.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában