Minden a BMW X6-ossal kezdődött, ami után egyre több márkánál készítettek kupéformájú szabadidő-terepjárót. A Renault is bemutatta a sajátját, de nem biztos, hogy Európának ezen a felén is kapható lesz az Arkana.

Amikor már minden méretben bemutattak szabadidő-terepjárókat a gyártók, akkor jönnek a sportosabb formájú kupéváltozatok. A prémiummárkák kezdték, a BMW-nél ilyen az X4 és X6, vagy a Mercedesnél a GLC és GLE Coupé, de most már a tömeggyártóknak is lesz kupés vonalú crossover modelljük. A Renault-nál az újdonság neve Arkana.

Még szinte semmit sem árult el róla a gyártó, csak annyit, hogy 19 colos kerekeken gördül, összkerékhajtású is lesz, és elnyújtott lépcsős hátú formájával szerintük a szedánok eleganciáját és a szabadidő-terepjárók robosztusságát ötvözi az Arkana. A széles hátsó fénycsíkjáról és a C-alakú fényszóróiról pedig könnyen felismered, hogy Renault-ról van szó.

Moszkvában az autószalonon tartották a prototípus premierjét, és ez sokat elmond arról, hogy hová szánják az új modellt. Az Arkana szériaváltozata elsőként az oroszoknál lesz kapható 2019-től, később más piacokon is bevezetik, de Európának erre a felére nem biztos, hogy eljut. Crossover azért marad bőven nálunk is, a Captur, Kadjar és Koleos közül választhatsz a Renault-nál.

Ez is érdekelhet:

Nem gondoltad volna, hogy ez a kupéterepjáró egy Škoda

Elektromos kupéterepjáróval készülnek a csehek.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában