A McLaren három év kínkeserves szenvedés után szakított az F1 legimpotensebb motorbeszállítójával, pedig a japánok a wokingi istálló büdzséjének kétharmadát adták, vagyis nagyobb volt a baj a Hondával, mint gondolhattuk.

A McLaren váltott és 2018-tól már Renault-energiaforrásokkal fog versenyezni. Ezzel a lépéssel a wokingiak ugyan 300 millió eurót veszítenek (ennyit adott a Honda a McLaren 451,7 millió szponzori és partneri támogatásához), de hosszabb távon csak nyerhetnek.

Már csak azért is, mert az elmúlt időszakban a szponzorok is el-elpártoltak a csapattól, ami nyilván hatalmas érvágást jelent az istálló számára és nem csak költségvetésében, hanem a presztízsében is:

„Nézzük csak meg az utóbbi három évünket, teljes katasztrófa volt. Vesztettünk a hitelességünkből, és képtelenek voltunk új szponzorokat szerezni. A következő öt évben visszatérünk a helyünkre, visszanyerjük a hitelességünket, és újraépítjük a támogatói körünket”

– azért a McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier a gyors talpra állásban bízik.

És hogy tudd, mennyire számít egy-egy mecénás megléte:

Business & Sport ® on Twitter

Desglose presupuesto de McLaren F1 (Sponsors, Partners y FOM): *Honda: 300 M€ *Johnnie Walker: 10 M€ *SAP: 5 M€ *Santander: 2 M€

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában