A Model Y tulajdonosa a Summon funkciót használta, vagyis magához hívta az autóját. A Tesla annyira igyekezett a gazdihoz, hogy közben kicsit összetört egy repülőgépet is.

Érdekes áthallást ad a Tesla Autopilot nevű funkciójának, hogy egy Model Y ezúttal konkrétan egy repülőgépes példával szemléltette, mennyire nem képes még jól, minden körülmények között megbízhatóan elboldogulni saját maga vezetésével. Az az áldozat egy Cirrus Vision, egy körülbelül három és félmillió dollár értékű minijet:

A videó ősforrása, egy Reddit-poszt szerint a kocsit tulajdonosa az Autopilot önvezető rendszer Summon, vagyis Megidézés nevű funkciójával hívta magához a Cirrus repülőgyártó rendezvényén. A kocsi, amire egyébként a Tesla a Summon funkció leírásában is figyelmeztet, nem mindig vesz észre minden tereptárgyat, akadályt, és ezt a lehetőséget most remekül illusztrálta is ez a Model Y.

Érdekes mellékszál a történetben, hogy a hatszemélyes, mindössze 1,6 tonnás, nagyon cuki kisrepülő már 3,5 millió dollárba kerül, miközben néhány éve még kétmillió dollár alatt indult az árlista. Ezek szerint nem csak az autóiparban van drámai drágulás.

Ha a Tesla Model 3-ból lenne kombi, az akár ilyen szép is lehetne:

És ezt olvastad már?
Mi ez a furcsa autócska, ami rekordot döntött a goodwoodi pályán?
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő