A 911-ből rendszeresen készülnek különkiadások, és most egy olyan Targával állt elő a Porsche, aminek minden részlete a márka múltjából idéz.

Az új generációs 911-es modellcsalád legújabb tagja a Targa, ami már szériaváltozatban is megolvasztja a szívünket.

A háromliteres, hathengeres motorja 450 lóerőre képes, amivel 3,6 másodperc alatt gyorsul százra és 304 km/óra a végsebessége. A Porschénél most olyan különkiadást készítettek belőle, ami tele van múltidéző részletekkel.

Az emblémák aranyszínűek, és a farmotor hűtőrácsára egy kerek logót tettek fel, éppen úgy, mint azt a jelvényt, amit annak idején a 356-tulajdonosok kaptak, amikor átlépték vele a 100 ezer kilométert.

Az autó orrára, a keréktárcsákra és a kormánykerékre nem a mostani, hanem az 1963-ban használt Porsche-logó került fel.

A képeken lévő meggypiroson kívül négy másik színben is kérhető a Heritage Design Edition, de talán ez illik hozzá a legjobban, mert az utasteret burgundi és bézs színű bőrrel vonták be, ezen kívül burgundi-feketét lehet rendelni.

A számlapok felirata éppen olyan zöld, mint a régi Porschékben, a fejtámaszokon és a kulcson is a régi logó látható.

A hosszú nevű 911 Targa 4S Heritage Design Edition igazi gyűjtői darab, és ennek megfelelően limitált példányszámban készül, a generációjának számára utalva 992 példányban.

A Porsche egy karórát is tervezett hozzá, ami stílusában szintén a 356-os és a 911-es történetéből elevenít fel részleteket.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nahát, milyen jópofa magyar hidak vannak!