Ha mindig is egy igazi versenyautóra vágytál, amivel a városban is járhatsz, akkor az SCG 003 S a neked való típus. A Scuderia Cameron Glickenhaus a nürburgringi 24 órás futamra készítette, most pedig itt a rendszámos változata is.

Nincs hangzatos neve, nem is ez a leggyönyörűbb sportkocsi, pedig valószínűleg sokkal keményebb a legtöbb versenytársánál. A Scuderia Cameron Glickenhaus rövidítéséből SCG 003 S névre keresztelt modell eleve a versenypályákra született, a Nürburgringen indultak vele a 24 órás futamon. Miután ott megnyerte a kategóriáját, most elkészült a közúti változat.

A 4,7 méter hosszú, két méter széles SCG 003 S nem sokban különbözik a C jelű versenykiviteltől. 4,4 literes, dupla turbós V8-as motorja 800 lóerős és 850 Nm leadására képes, az ereje hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül jut a hátsó kerekekhez. 1300 kilogrammjával elég neki 3 másodperc, hogy százra gyorsuljon, a végsebessége 350 km/óra.

Még lényegesebb, hogy a közúti változattal a Nordschleife babérjaira is törnek. A készítője szerint 6 perc 30 másodperc alatt érnének vele körbe a zöld pokolban, ami jelentősen alulmúlná a Lamborghini Huracán Performante nemrég beállított, 6 perc 52 másodperces új rekordját.

És ezt olvastad már?
Francia autó is kaphat nulla csillagot az európai törésteszten
Zsarolóvírust kaptál? Ezeket tegyük meg napjaink legveszedelmesebb informatikai fenyegetése, a zsarolóvírus ellen!