A jelenlegi Mustang-széria hamarosan búcsúzik, és ebből az alkalomból az eddigi legextrémebb változattal állt elő a Shelby, a GT500 Code Red még rendszámot sem kaphat.

A Ford Mustang rajongói jól tudják, hogy ha a gyári modellnél is nagyobb teljesítményre vágynak, akkor a típusra szakosodott Shelby American kínálatából kell választaniuk. A GT500 eddigi csúcsmodellje 900 lóerőre volt képes, de Code Red néven itt egy újabb változat, ami ezt is felülmúlja, és minden idők legizmosabb Shelby Mustangja lett.

Az 5,2 literes V8-as motorja kereken 1000 lóerős teljesítményre és 1057 Nm nyomatékra képes,

de ez még nem minden, mert bioetanollal tankolva 1300 lóerőt és 1366 newtonmétert lehet kihozni belőle. Az elképesztő számokhoz nem volt elég a motorvezérlés átírása, a kompresszort két turbóra cserélték, és új dugattyúkra is szükség volt.

A szélesített karosszérián kívül átdolgozták az állítható felfüggesztést, a 20 colos kovácsolt kerekek mögött Brembo fékek dolgoznak, és a nevéhez illő vörös betétek díszítik az autót kívül és belül is. A több mint ezer lóerős Code Red igazi ritkaság lesz,

összesen ugyanis harminc darabot építenek belőle, méghozzá már elkészült autók átalakításával.

Az előző három évben készült Mustangok közül minden évjáratból tízet alakítanak át a Code Red specifikációjára, ami azonban innentől nem mehet közútra, csakis gyorsulási versenyek pályájára szánják. A ára is ütős, 210 ezer dollárt kérnek érte, ami

több mint 86 millió forintot jelent, és ebben még nincs benne az átépítendő Mustang ára.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen egyszerű driftgépet építeni