A Shelby American neve egyet jelent a Mustanggal, és csak most először fogtak hozzá a Mach-E GT átépítéséhez. Szentségtörés vagy sem, de az Egyesült Államokban nem is lesz kapható a Carroll Shelby által alapított cég elektromos Mustangja.

Csak azzal a feltétellel építhette át a Mustang Mach-E GT-t a Shelby American, hogy az elektromos hajtáslánchoz nem nyúlnak, ezért a Ford csúcsmodellje továbbra is 487 lóerőre képes. A futóművet azonban 25 milliméterrel leültették, feszesebbre hangolták, továbbá könnyebb alumíniumfelniket szereltek fel.

Fekete kerekeihez jól illik, hogy a gépháztető és a musztángos maszk is festetlen szénszálas anyagból készült, akárcsak a karosszéria légterelő elemei és a visszapillantó tükörházai. A karosszériát fekete sávokkal díszítették, és hogy

senkinek ne legyen kétsége felőle, milyen autót lát, a Shelby felirat is felkerült a hátsó sárvédőkre.

A Shelby megoldotta a Mustang Mach-E GT legnagyobb problémáját: a V8-asok zajához szokott vásárlók mesterséges motorhangot kapnak, ami az utastérben és kívülről is hallható.

A Shelby nem is próbálkozik az amerikai forgalmazással, Európában azonban száz példányt építenek át 25 ezer euróért, persze az autó árán felül.

Ez is érdekelhet:

Carroll Shelby emlékére készült a Mustang legújabb különkiadása

Pont olyan Stetson kalap is jár az autó mellé, mint amilyet Shelby hordott.

Ennél több nyomaték Ford személyautóban még nem volt

Rettenetesen gyors elektromos családi autó a Fordtól.

Minden idők legizmosabb Shelby Mustangja lett az új GT500

King of the Road a neve, nem véletlenül.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában