Száz éve született Carroll Shelby, és ezt egy izgalmas különkiadással ünnepli meg a nevét viselő márka. A Mustang centenáriumi szériája nemcsak jóval izmosabb lett, de még egy olyan Stetson kalap is jár mellé, mint amilyet Shelby hordott.

1923-ban született Carroll Shelby, akinek a nevét izmos sportautók viselik évtizedek óta, és a születésének századik évfordulóján különleges Mustanggal tiszteleg előtte a Shelby American. Száz példányban készül a Centennial Edition különkiadás, amit természetesen Carroll Shelby kedvenc színére, feketére fényeznek.

Az alapot a kifutó Mustang GT adja, aminek 5 literes V8-as motorját rendesen feltuningolták,

a teljesítménye 450-ről 750 lóerőre nőtt. Shelby tiszteletére olyan autót építettek, amit a mindennapokban is lehet használni, ezért a teljesítményleadását kiegyensúlyozottra hangolták, és a stílusa sem olyan extrém, mint a GT500-nak.

A vásárlók kupé és kabrió karosszéria, kézi és automata sebességváltó közül is választhatnak. A Mustang GT szinte bármely változata adhatja az alapot, ha az nem a California vagy a Mach 1. Sőt, egy már megvásárolt és kiszállított Mustangot is be lehet vinni átépítésre a Shelby Las Vegas-i központjába vagy szerződött műhelyébe.

Bizonyára Carroll Shelby sem bánta volna, hogy a tiszteletére épített Mustanghoz egy éppen olyan fekete Stetson kalapot is adnak, mint amilyet ő is viselt,

és Shelby jellegzetes kalapos sziluettje több helyen is feltűnik az autón. Az átépítés ára 50 ezer dollár, azaz 18 millió forint, amiben persze nincsen benne az autó ára.

Ez is érdekelhet:

Carroll Shelby vette kezelésbe a világ legszebb Toyotáját

Nem csak Cobrát és Mustangot épített Shelby.

Az eredeti Shelby GT500 emlékét idézi a Mustang új különkiadása

55 éves a Shelby GT500, ezt ünnepli az új limitált széria.

Carroll Shelby saját magának építette a legjobb Cobrát

A Super Snake egyetlen példánya most eladó.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés