Sima ügynek tűnik leszállni a Skoda Kodiaqra egy helikopterrel

Helikopterrel leszállni egy autó tetejére elég nehéz feladatnak hangzik, de a Skoda megmutatta, hogy milyen egyszerű is lehet egy Kodiaqon landolni.

Igazából nem először szálltak le egy helikopterrel egy Škoda tetejére, hiszen a Top Gear még 2011-ben olyan alaposan letesztelte a Yetit, hogy Jeremy Clarksonék azt is kipróbálták, lehet-e landolni rajta egy géppel. Lehetett, méghozzá menet közben szálltak le, ami elképesztő precizitást igényelt a pilóta részéről.

Ha nem érdekel, hogy milyen volt terepen tetováltatni a Yetiben, vagy egy égő épületen áthajtani fagyival a kézben, akkor a helikopteres rész 5 percnél kezdődik:

A Škoda a Kodiaq modellfrissítése kapcsán elővette ezt az ötletet, ami akkor is érdekes, ha nem voltak olyan bátrak (vagy vakmerők) mint Clarksonék, mert ezúttal egy álló autóra szálltak le a géppel.

A helikopterleszálló platform felülete egyszerűen fából készült,

Az autón mást már nem kellett módosítani, csak a hátsó felfüggesztést erősítették meg egy kicsit, szintén a biztonságosan egyenletes súlyelosztás érdekében.

ami meg sem kottyant a Škodának. Jan Čermák fogta, és olyan egyszerűen tette le a gépet, mintha te is meg tudnád csinálni, pedig nyilván a cseh pilóta bámulatos rutinja is benne van a manőverben.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.