Érzelmes pillanatok voltak. Érzelmes pillanatok voltak, gondolhatod, mennyire. Vannak olyan szerelők a csapatban, akik együtt dolgoztak Mick hétszeres világbajnok édesapjával.

Egy kicsit mindenkit meglepett, amikor a Haas bejelentette, hogy 2021-ben két újonc pilótával vág neki az idénynek. Romain Grosjean és Kevin Magnussen helyére Nyikita Mazepin, valamint Mick Schumacher érkezett.

A legendás Michael Schumacher fia tehát idén – harminc évvel a hétszeres világbajnok édesapja Forma–1-es debütálása után – bemutatkozik a sportágban. Günther Steiner csapatfőnök elárulta, milyen érzelmeket váltott ki a szerelőkből, amikor megtudták, hogy a kis Schumi lesz az istálló egyik új pilótája:

„A csapatunkban vannak olyan szerelők, akik korábban Michaellel együtt dolgoztak a Ferrarinál. Amikor meghallották, hogy Mick csatlakozik hozzánk, sírni kezdtek. Hatalmas örömmel fogadták, egészen hihetetlen érzelmek törtek elő belőlük. Az egyikőjük például olyan szorosan megölelt, hogy azt kérdeztem magamtól, hogy mi történik most vele?”

A Haas meg is mutatta Mick Schumacher legelső F1-es autóját:

Bemutatták Schumacher fiának első F1-es autóját

Teljesen megújult színvilággal láthatjuk idén a Haast.

(Forrás: Spot Bild, plametf1.com, fotó: Haas F1 Team)

És ezt olvastad már?
Bontani kezdték Detroit egyik ikonikus autógyárát