Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nálunk egy ideig nem lehetett kapni a Škoda minijét, de a Citigo most visszatért, méghozzá elektromos hajtással. Az újdonság a piac legolcsóbb villanyautójának számít, és városi használatra teljesen megfelelő lesz.

Az elektromos autók ára egyre lejjebb kúszik, és most a Škoda hozza el az eddigi legolcsóbb új villanyautót. A Citigo ismerős lehet, néhány éve ezer köbcentis benzinmotorral vezették be, majd egy ideig nem lehetett kapni, és most elektromos hajtással tér vissza. A neve Citigo e iV, és a Volkswagen e-up! testvérmodellje, amiből az autómegosztó rendszerekben több száz példány szaladgál a budapesti utakon.

a reálisabb WLTP mérés szerint, és ez városba bőven elegendőnek tűnik. A legkisebb Škoda ugyan csak 3,6 méter hosszú, de ötajtós, bővíthető csomagtérrel. A 83 lóerős, 212 Nm nyomatékú elektromotorral 12,5 másodperc alatt gyorsul százra, a legnagyobb sebessége 130 km/óra.

A Škoda ráadásul további akciókkal támogatja a vásárlását: a saját finanszírozásával további 300 ezres kedvezményt ad, és az év végéig rendelő magánszemélyek aprópénzért kapnak 16 colos könnyűfém kerékre szerelt Continental téligumi-készletet, vagy otthon használható 11 kilowattos fali töltődobozt.

A falitöltővel a Citigo is jobban kihasználható, hiszen míg a konnektorról 13 órára van szükség az akkumulátor teljes feltöltéséhez, addig a dobozról

A hozzá tartozó okostelefon-alkalmazással távolból is felügyelheted a töltést, vagy bekapcsolhatod a klímát. 2020 elején már érkeznek is az elsőként rendelt példányok.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.