Olyan ez a Škoda akadémiáján, mint a fordított nap az iskolában, csak itt bolondozás helyett végre megvalósulnak azok az elképzelések, melyek eddig megmaradtak a vázlatfüzetnek. A diákok kilencedik tanulmányautója a Roadiaq elektromos lakóautó és dolgozószoba.

Rengeteg ötlet van egy formatervező részlegen, amiknek csak nagyon kicsi része valósul meg, de a dizájnerek az autókon túl különböző használati tárgyakat is terveznek, mert a sokszínűség mindig jó hatással van a kreatív folyamatokra és a világra is. Készítettek már vagány kupét, minden akadályon átmászó terepjárót és praktikus platóst is, most pedig kifejezetten a digitális nomádoknak tervezték a Škoda Roadiaq-ot.

Már az internet rohamos terjedése óta sokan rájöttek, hogy ennek segítségével a világ szinte bármelyik pontjáról dolgozhatnak, de a járvány csak felerősítette a digitális nomádok felbukkanását. Azokat az embereket szokás így hívni, akik élnek azzal a lehetőséggel, hogy mondjuk a Frankfurtban lévő munkahelyükre akár Baliról is dolgozhatnak. Az elektromos Škoda Roadiaq a kempingezést köti össze a munkával.

Alapját a Škoda Enyaq összkerékhajtású változata adta, melynek magasítottak a tetején és otthonosabbá varázsolták az utasterét.

Huszonkilenc tanuló készítette el a Roadiaq-ot, melyben biztosított a zökkenőmentes online meetingekhez és a napi tennivalókhoz szükséges állandó internetkapcsolat, valamint 27 hüvelykes monitoron lehet nézni a végtelenbe nyúló táblázatokat, de dokkoló állomás is van a fedélzeten. Ezek mellett minden olyan eszköz is megtalálható az autóban, ami a kempingezést teszi kényelmesebbé, még kiegészítő sátor is van hozzá.

Kis átalakítással munkaidő után pedig ággyá vagy kanapévá alakítható a Roadiaq belseje, amiben az iroda szerepét átveszi a konyha. Az autó külsejéhez passzoló zöld és fehér színű kárpitok, valamint faburkolatok mind fenntartható anyagok.

Ez is érdekelhet:

A csehszlovák forradalom autója – Škoda Favorit

Csehszlovákiában és a Škodánál egyszerre zajlott komoly korszakváltás.

Nagyobb akkut, erősebb motort és luxusfelszereltséget kapott a Škoda Enyaq

Minden téren csiszolt az elektromos szabadidő-autóján a Škoda.

Szobrokkal mutatta meg a jövő autóit a Škoda

Megnézhettük, mire számíthatunk a Skodától a következő három évben.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában