Már több mint három éve kapható a Škoda két kompakt autója, a Scala és a Kamiq, ezért itt az ideje a ráncfelvarrásnak. Az előzetes képek alapján csak óvatosan nyúlnak hozzá az eltalált formákhoz.

2019-ben lépett piacra a Škoda kompakt autója, a Rapid utódjaként bemutatott Scala, ami azzal szerzett vásárlókat, hogy 4,35 méter hosszú ötajtós karosszériája hét centivel nagyobb a Golfnál, mégis olcsóbb nála. A Scala után nem sokkal, még ugyanabban az évben jelent meg a szabadidős testvére, a Kamiq, aminél most szintén eljött a megújulás ideje.

A két típus egyazon alapra épül, sok megoldásuk megegyezik, ezért a Škoda egyszerre frissíti fel azokat.

Az előzetesként közzétett képek alapján nem kell óriási változásokra számítanod, a Scala például megtartja a fényszórók formáját, de a nappali fények új alakban világítanak, ezen kívül a hűtőmaszk és a lökhárítók formáján igazítanak.

Hasonló változásokra számíthatsz a Kamiq esetében is, marad az osztott fényszóró, fent a nappali menetfénnyel, alatta a fényszórókkal, és itt is átszabták a hűtőmaszkot és a lökhárítókat, de

éppen annyira, hogy az eltalált összkép ne változzon, csak a részleteket nézve tudd megmondani, hogy ez már az új változat.

Nagy megújulásban van a Škoda, és a két autó hátuljára már az új betűtípusával írták a márkanevet. A gyáriak szerint a dizájnon kívül más téren is fejlődött a Scala és a Kamiq, de ezeket csak a bemutatójukon árulják el. A premierjükre már nem kell sokat várni, augusztus elsején leplezik le a csehek két legracionálisabb autójának ráncfelvarrott kiadását.

Ez is érdekelhet:

Szobrokkal mutatta meg a jövő autóit a Škoda

Megnézhettük, mire számíthatunk a Skodától a következő három évben.

Hamarosan bemutatják az új Škoda Superbet

Ősszel érkezik a Škoda csúcsmodellje.

Szinte minden kiderült a Škoda Kodiaq következő generációjáról

Most először plug-in hibrid is lesz a Škoda legnagyobb szabadidő-autójából.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés