Smaragdzöldben pompázik az egyik első McLaren Senna
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Senna nevére keresztelt szuperautó bemutatója után elkezdi a megrendelt példányok kiszállítását a McLaren. Az első amerikai vevő olyan autógyűjtő, aki minden kocsiját egyedi színben rendeli, és ez alól a Senna sem jelentett kivételt.

Michael Fux kollekciójáról hallhattál már, hiszen élénk fuksziaszínű Rolls-Royce-át mi is megmutattuk, mi több, a legutóbbi McLarenjét, az új 720S-t is abban az árnyalatban kérte. A Sennát azonban már új színben rendelte, olyan smaragdzöldben, amivel szintén kitűnik majd a többi közül.

A szénszálas anyagból készült karosszéria 67 darabból áll, és összesen ezer munkaórába telik elkészíteni, erre került rá a Fux számára kikevert fényezés. Az könnyűfém kerekek ezüstje és a féknyergek szürkéje szinte már hagyományosnak mondható, de a központi kerékcsavarok az egyik oldalon kék, a másikon piros fényt kaptak.

Még az utastérben is a zöld uralkodik, míg az üléseket hófehér bőrrel vonták be. Nem mindennapi konfiguráció, ahogyan a McLaren Senna teljesítménye sem az, hiszen a 4 literes biturbó V8-asa kereken 800 lóerőre képes, ezzel 2,7 másodperc alatt gyorsul százra.

Nézd meg még egy különleges színben:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.