A Smart már nem aprócska többé, ezért a Brabus szerint megérdemelt még jó pár lóerőt a kompakt méretű elektromos crossover.

A Smart nevéről eddig az aprócska városi autók jutottak eszedbe, de ez hamarosan megváltozhat, a Daimler által létrehozott fiatalos márka ugyanis nagyobb modellekre vált a jövőben. Nemrég mutatták be az új korszak első autóját, egyszerűen csak Smart #1 néven, és a Brabus el is készült a tuningolt változatával.

A Brabus mindig is kínált izmosabb változatot a Smartból. A kétüléses városi autó első generációjában 61-ről 75 lóerőre növelték a hétszáz köbcentis motorka teljesítményét, és a mostanáig kapható modell Brabus változata is 109 lóerős volt.

Az új Smart #1 jelentős ugrást jelent ezen a téren, mert már gyárilag is jóval erősebb.
A Smart egyszerre több kategóriát ugrott, hiszen a 4,27 méter hosszú #1 egy kompakt méretű crossover lett,

aminek a hátsó kerekeit 272 lóerős elektromotor hajtja. A Brabus ezúttal sem elégedett meg azzal, hogy sportos ruhába öltözteti az autót, 19 colos kerekekkel, Alcantara kárpitozással és sportülésekkel.

Elsőként a kínai vásárlóknak szánt változatot mutatta be a Brabus, és ebben a teljesítményt nem kevesebb, mint 400 lóerőre növelte. A Smart ezzel kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsul százra, és a teljesítmény növelése nem ment a hatékonyság rovására, mert a hatótávja állítólag nem csökkent számottevően.

Ez is érdekelhet:

A Smart ezzel az elektromos autóval kezd új korszakot

Ígéretes számokkal jön az új Smart, ami nagyobb lett, mint gondolnád.

A Brabus még áramvonalasabbá tette a Mercedes elektromos limuzinját

Nem a teljesítményt növelték, hanem a légellenállást csökkentették.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ilyen bizarr F1-balesetet inkább futamon látni, mintsem szabadedzésen

Megváltoztatják az OMV jól ismert emblémáját

További cikkeink a témában