Az osztrák istálló szerint mindent pénzt megért a holland.

Óriási meglepetésként hatott, hogy a Red Bull már január elején bejelentette, hogy újabb három évre szóló szerződést írt alá Max Verstappennel, amelynek értelmében a fiatal holland 2023-ig a csapat pilótája marad.

Az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko elismerte, hogy azért is ilyen hamar került sor a dologra, mert féltek attól, hogy a Mercedes lecsap Verstappenre, amennyiben Lewis Hamilton 2021-re a Ferrarihoz szerződne.

A jelenlegi megállapodás értelemszerűen azt is jelenti, hogy a holland a közel jövőben egészen biztosan nem igazol a Mercedeshez (és a Ferrarihoz sem, bár oda nem is mehetne), Marko szerint ezt a fontos döntés pedig minden anyagi áldozatott megért:

„Nem volt olcsó az új szerződés, de nem akartunk pókerjátszmába kezdeni. Ez egy nagyon fontos lépés számunkra, most már sokkal magabiztosan tekinthetünk a jövőbe.”

És hogy mennyi az annyi, azt csak találgatni lehet, de a legtöbb helyen évi 14-18 millió euró, azaz 4,5-6 milliárd forint körüli összeget emlegetnek, ami 2-6 millió euróval több a 2019-es alapbérénél.

(Forrás: grandprix247.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Legendás őseivel kanyarog az új Countach ezeken a képeken