Drónról figyelték a rendőrök, kiknek.

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén, 75 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

A somogyi rendőrök Siófok és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték pénteken hét civil autóval, négy járőrkocsival és egy drónnal. Összesen hetvenöt esetben intézkedtek, legtöbbször biztonsági öv használatának elmulasztása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, az előzési-, és a kanyarodási szabályok megsértése, valamint a sebességtúllépés miatt. A Police.hu-ra feltöltött videó szerint a kanyarodási szabályokkal főleg a siófoki turbókörforgalomban volt problémájuk a vezetőknek – ha a kettőből rossz sávban hajtanak be, nem tudnak szabályosan arra haladni, amerre szeretnének, ezért inkább a záróvonalat keresztezve korrigáltak. Nem kellett volna.

Finn módszert is alkalmaztak: az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 470 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során két sofőrnél merült fel az ittasság gyanúja.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Van benne feszültség! – megnéztük a vadonatúj Kia EV3-at

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés