A Lupa Motors egy spanyol cég, ami több méretben gyártana elektromos autókat, és az ígéretes paraméterekkel rendelkező kompakt modell ára az elektromos Daciáéval versenyezne.

Még nem hallottuk a Lupa Motors nevét, ami nem csoda, egy 2020-ban alapított spanyol vállalkozásról van szó. A cég mögött Carlos Álvarez áll, aki saját elmondása szerint az elmúlt öt évben a McLaren Automotive tesztpilótája volt, és az ott szerzett tapasztalatokat is kamatoztatná egy elektromos autó gyártásában.

A három modell elnevezése nem túl szerencsés, az E26, E66 és E137 neve az élelmiszerekben lévő adalékokéra emlékeztet,

és a formájukkal sem fognak dizájndíjat nyerni, de a műszaki paramétereik egészen ígéretesek. Az elsőként képen is megmutatott E26 például egy kompakt méretű, 4,07 méter hosszú elektromos autó lenne, amivel sokak számára vonzó választás lehet.

A Lupa a főbb műszaki adatokat is elárulta, eszerint a 117 lóerős elektromotorral 9 másodperc alatt gyorsulna százra és 150 km/órás sebességet érne el,

az 50 kilowattórás akkumulátorral pedig 320-400 kilométer közt alakulna a hatótávja. A 11 kilowattos töltővel öt és negyed óra alatt tölthető fel, villámtöltővel 25 perc alatt érhető el a 80 százalékos töltöttség.

A legérdekesebb az ára, a Lupa elektromos autóját akkumulátor nélkül 9400 euróért is meg lehetne venni, akkuval együtt 17 ezer euró lenne az ára,

amivel a nála sokkal kisebb és gyengébb Dacia Spring konkurense válhatna belőle. A csökkent kapacitású akkut gyorsan ki lehet cserélni, és az otthoni napelemes rendszerhez lehetne használni pufferként.

A hűtőszekrény-formájú házba rejtett akkumulátort az otthoni napelemes rendszerhez lehetne használni

A másik két modell, az E66 egy könnyű városi áruszállító lesz 140 lóerős villanymotorral és 350 kilométeres hatótávval, míg az E137 egy nagyobb crossover, 300 kilométeres – vagy 64 kilowattórás akkuval 400 kilométeres – hatótávval. A Lupa Motors jövőre venné fel az első rendeléseket, és 2023-tól gyártaná az elektromos autóját – meglátjuk, mi lesz belőle.

Ez is érdekelhet:

Ez a kis elektromos törpeautó lenyomta a Teslát Kínában

A Hongguang Mini EV nem olyan szép, erős, komfortos, mint a Teslák, de legalább sokan meg tudják venni.

És ezt olvastad már?
Még jobbak lettek a kompakt Mercedesek