Ralph Gilles jelenleg a Stellantis-csoport vezető dizájnere, és az autógyűjteményének legújabb tagja egy olyan fantasztikus Dodge Charger, ami a Speedkore műhelyéből jócskán megizmosodva került ki.

Ralph Gilles már azzal valóra váltotta a gyermekkori álmát, hogy 1992-ben a Chryslerhez került dolgozni, hiszen mint mondja, azzal nőtt fel, hogy egy bizonyos narancssárga autó elképesztő kalandjait nézte a tévében – hát persze, hogy a Hazárd megye lordjait. Most pedig a ’68-as Dodge Charger egészen fantasztikus változatát állította a garázsába.

A kanadai-amerikai dizájner nevéhez olyan modellek tervezése fűződik, mint a Chrysler 300C és a második generációs Viper. Sokáig a Dodge márka elnöke volt, jelenleg pedig a Stellantis vezető dizájnere. Nagy álmát váltotta valóra azzal, hogy

a Speedkore műhelyével együttműködve megtervezték a Hellucination névre keresztelt Chargert.

Nem sok maradt az eredeti autóból, hiszen a Speedkore egyedi vázszerkezetet épített, amire szénszálas anyagból készült idomok kerültek, ezzel a Hellucination jóval szélesebb és alacsonyabb lett az ősénél.

Az orrában a Dodge ikonikus 7 literes, 1000 lóerős V8-as Hellephant motorja dolgozik,

amiből csak 100 példányt gyártottak, ezért 48 óra alatt fogyott el mind.

A Speedkore két példányt szerzett be a Hellephant-motorból, és az egyik a Hellraiser névre keresztelt autójukba került, amit Kevin Hart számára építettek. Ralph Gilles autója ehhez hasonló stílusban készült, de a dizájner elmondása szerint ügyeltek rá, hogy a tuning ellenére a komfortja még használható szinten maradjon.

Mit mondjunk, járnánk vele minden nap!

Ez is érdekelhet:

Hellraiser a neve ennek az 1000 lóerős Dodge Chargernek

Kevin Hart újította be a szénszálas anyagból épített izomautót.

A középmotoros Dodge Chargertől ledobod a láncot

Dominic Toretto ezt hajtja a Halálos iramban 9-ben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés