A szériagyártású sportautók sebességrekordjára pályázik a Shelby Supercars, és a Tuatara abszolút rekordja ugyan még hátravan, most bemutatták a pályára szánt aerodinamikai csomaggal szerelt változatokat.

A Shelby Supercars célja az 500 km/óra feletti sebesség elérése, és a Tuatara állítólag meg is futja ezt a tempót, de hivatalosan „csak” 455,3 km/órát mértek, ami még mindig lélegzetelállító, és mellesleg jobb az eddigi rekorder Koenigsegg eredményénél is. A sebességrekordra készült prototípus után most bemutatták a pályanapokra szánt változatokat is.

A Striker és Aggressor névre keresztelt modellek első ránézésre szinte teljesen egyformák,

mégis jelentős különbség, hogy az előbbit közútra is lehet vinni, az utóbbi azonban csak zárt pályán használható. A Striker biturbó V8-as motorja ugyanúgy 1750 lóerős teljesítményre képes, mint a rekorddöntésre született Tuatara erőforrása.

A fejlett aerodinamikai csomagnak köszönhetően 250 km/óra feletti sebességnél az áramvonalas rekordautóéhoz képest háromszoros, 500 kilogramm a leszorítóerő. Az Aggressor változatban ezen felül bukócsövet is találni,

a kipufogórendszere szinte fojtás nélküli, és a motorjának teljesítményét elképesztő 2200 lóerőre növelték.

A Shelby Supercars összesen csak 10 darabot készít majd az Aggressor változatból, a Tuatara Striker azonban sorozatgyártásból is rendelhető lesz, ebből 100 példány építését tervezik.

Például ilyen vörös-fekete vagy karbonszürke-neonzöld kombinációban.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Schumacher egykori céges AMG-jére most bárki lecsaphat