Nagyon úgy tűnik, hogy sikerült az SSC Tuatara rekorddöntése
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem először kíséreli megdönteni a szériagyártású sportautók sebességrekordját az SSC, és az ellentmondásos első kör után most úgy néz ki, hogy sikerült felülmúlni a Koenigsegg eredményét, még ha csak egy hajszállal is.

Még októberben jelentette be a Shelby Supercars, hogy a Tuatara névre keresztelt szuperautójukkal 508 km/órás sebességet értek el.

A mérés hitelességét illetően azonban kétségek merültek fel, ezért úgy döntöttek, hogy másodjára is nekifutnak. Az év végén műszaki hiba miatt nem jött össze a mérés, január 17-én azonban sikerrel jártak, még ha nem is az eredeti tervek szerint.

aminek a volánjánál nem Oliver Webb autóversenyző, hanem a szuperautó első példányának tulajdonosa, Larry Caplin ült. A méréshez több cég, köztük a Racelogic és a Garmin eszközeit is használták.

a két mérés átlaga, 455,3 km/óra pedig új rekordot jelent, ha igaz. A leggyorsabb közúti sportautó címét eddig a Koenigsegg Agera RS tartotta, amivel 2017-ben 447,2 km/órás átlagot és 457,9 km/órás csúcsot értek el.

és három kilométeren belül érte el a végsebességét. Az SSC szuperautója egyáltalán nem fulladt ki a végére sem, 440-ről 460 km/órára 2,87 másodperc alatt ugrott fel, ami azt jelenti, hogy még van benne tartalék.

A Shelby Supercars közleménye szerint az eredményt a Racelogic hitelesítette, de arról nem esett szó, hogy Guinness-világrekordnak számít-e a Tuatara futama. Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy Jerod Shelby cége hamarosan nekifut az 500 km/óra megdöntésének, és bőven akadnak majd ellenfelek: a Hennessey Venom F5 és a Koenigsegg Jesko sem mutatta még meg, mire képes.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.