Nem először foglaltak le nagy értékű szuperautókat az egyenlítői-guineai elnök fiától, és a legutóbbi gyűjteményt hamarosan árverésre bocsátják. A kollekcióban néhány igazi ritkaság is található, kevés kilométerrel az órában.

Egyenlítői-Guinea elnöke, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo a hetvenes évek végén jutott hatalomra, és a világ egyik legkegyetlenebb még élő diktátorának tartják. A fia, Teodoro Nguema Obiang Mangue pedig arról ismert, hogy fényűző életet él, imádja a szuperautókat, és a kedvtelését közpénzből finanszírozza.

llyen fényűző életet él egy afrikai diktátor fia az adófizetők pénzéből

Hamarosan a bíróság előtt kell megmagyaráznia egy-két dolgot.

Néhány éve már lefoglaltak tőle egy vagyont érő autógyűjteményt, és nemrég ismét elkapták, amikor két tucat sportkocsi és luxusautó került a svájci hatóságok kezébe. Most a Bonhams aukciós házat bízták meg azzal, hogy szeptember 29-én, egy csodás helyen fekvő genfi golfklubban találjon új tulajdonost a kollekciónak.

Ha nem tudnánk, honnan származik, nagyon vágynánk erre a 25 autóból álló gyűjteményre, ami tele van alig használt ritkaságokkal.

Olyan márkák mellett, mint az Aston Martin, Bentley, Maserati, Mercedes-Maybach és Porsche, néhány igazán érdekes tétele is van az összesen 12 millió euróra, azaz csaknem négymilliárd forintra becsült kollekciónak.

Ott van például a Lamborghini Veneno, amiből csak kilenc roadster készült a márka ötvenedik évfordulójára,

és ez a fehér-krémszínű példány csak 325 kilométert futott, ezért 4,5-5 millió eurót ér. Nem kevésbé érdekes a LaFerrari sem, amiből ugyan jóval több van, de ebbe a példányba csak ezer kilométert tekertek bele, és 2,5 millió euróra tartják.

Szintén ezer kilométer van a McLaren P1-ben, a valaha gyártott 375 példány egyikében, és a Bugatti Veyronnak sem volt ideje elkopni, még ötezer kilométert sem mentek vele.

Igazi különlegesség a 7,3 literes V12-essel szerelt Aston Martin One:77 is, a nevéhez illően a 77 példányból a harmincötödik,

a gyűjtemény éke mégis az 1360 lóerős Koenigsegg One:1, amiből csak hat darab létezik, és ebben még csak 597 kilométer van.

Ez is érdekelhet:

Szomorú története van ezeknek a gazos telken pusztuló Ferrariknak

Azóta megmentették az elhagyatott gyűjteményt.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés