Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Persze tudjuk, hogy a benzines és elektromos autókat összehasonlítani nincs sok értelme, de ha egyszer a Lamborghini Aventador és a Porsche Taycan is azt ígéri, hogy 2,8 másodperc alatt van százon, csak érdemes kipróbálni, mire mennek egymás ellen.

A Teslák megjelenése óta mindenki tudja, hogy az elektromos autók fantasztikusan gyorsulnak, és mostanra ott tartunk, hogy felveszik a versenyt a legizmosabb elektromos autókkal, vagy akár le is hagyják őket. A Lovecars csapata most

A verseny, amit három perctől láthatsz a lenti videóban, nem győzött meg teljesen minket. Az erőviszonyok akár még kiegyenlítettek is lehetnek a 761 lóerős Taycan Turbo S és a 750 lóerős Aventador SV között, hiszen bár a Porsche jóval nyomatékosabb az 1050 Nm maximumával, de az akkumulátorok miatt 600 kilogrammal nehezebb is. A gyorsuláson mégis egyértelmű a végeredmény:

A Porsche még túl is teljesíti a gyári adatot, 2,7 másodperc alatt ugrik százra, de a Lamborghini valamit nagyon elbénázott, mert egy másodperccel rosszabb időt fut az ígértnél. Ha jobban megnézed a videót, a sebességváltással lehet valami, mert egyesből kettesbe feltűnően lassan kapcsol a Lambo, és ezzel el is dőlt a meccs. A Porsche bár a kevés elektromos autó egyike, amiben kétfokozatú áttétel van, egyáltalán nem kerül hátrányba a váltója miatt. Jó lett volna, ha futnak egy visszavágót is, mert így nem lettünk meggyőzve.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.