Lewis Hamilton arról beszélt az Orosz Nagydíj helyszínén, hogy pontosan tudja, min megy keresztül az első világbajnoki címére hajtó Max Verstappen. A holland szerint viszont a brit ezt rendesen benézte.

Hamilton arról beszélt a hétvégi futamnak helyt adó Szocsiban, hogy legnagyobb riválisa, a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen*

„nyilvánvalóan nem fogja beismerni, feltételezésekbe pedig nem szeretnék bocsátkozni, de annyit mondhatok, hogy emlékszem, milyen volt először a vébécímért küzdeni. Nehéz és intenzív időszak volt, sokféle érzelemmel, és nem mindig tudtam a legjobban kezelni”.

* A holland versenyző előnye az összetettben öt pont Hamiltonnal szemben, ugyanakkor Szocsiban háromhelyes rajtbüntetését kell letöltenie, miután Monzában, az Olasz Nagydíjon összeütközött Hamiltonnal, és a versenybíróság őt látta vétkesnek a balesetben.

A hétszeres világbajnok még hozzátette, hogy egy versenyzőben ilyenkor óriási a győzni akarás, ezért várható, hogy nagy elvárásokat támaszt önmaga elé, ami nyomással jár, de ő együttérez Verstappennel, akit meg tud érteni.

Na, erre reagált a holland, aki igencsak szarkasztikus módon reagált Hamilton gondolataira:

„Annyira ideges vagyok, hogy alig tudok aludni, szörnyű érzés egy vb-címért harcolni, komolyan, utálom az egészet”

– majd azért a valós képet is felfestette:

„a legjobb érzés a világon egy jó autóban ülni, és minden hétvégére úgy elutazni, hogy tudod, a győzelemért küzdhetsz... A megjegyzései csupán azt mutatják, hogy egyáltalán nem ismer engem. (...) Csak magamra koncentrálok, és nagyon élvezem, hogy az első helyért harcolhatok, remélem, ezt még sokáig megtehetjük”.

Verstappen még hozzátette, hogy nincs azzal semmi gond, ha Hamilton nem ismeri őt, ugyanis neki sincs szüksége arra, hogy teljes egészében tisztában legyen azzal, milyen ember a brit.

Ha már Red Bull:

A Red Bull visszahozhatja régi pilótáját Sergio Pérez helyére

Nem, kivételesen nem Danyiil Kvjatról van szó.

Eközben...

„Ha bevezetik a fordított rajtrácsot az F1-be, elhagyom a sportágat”

Elég egyértelművé tette a négyszeres világbajnok, mint gondol róla.

(Forrás: planetf1.com, MTI, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában