Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Érdekes, főleg annak fényében, hogy korábban a csapatfőnök komoly következményeket emlegetett.

A Haas bejelentette, hogy lezárta a (szex)botrányba keveredett Nyikita Mazepin ügyét, és ennyi. Nem tudni, milyen szankcióval sújtották az orosz milliárdos csemetét, aki meglehetősen illetlen viselkedése miatt került nem kívánt rivaldafénybe, az viszont biztos, hogy az orosz milliárdos Dmitrij Mazepin fiát nem rúgták ki a csapattól.

Az amerikai istálló döntése hatalmas port kavart, az F1 közössége pedig tajtékzik – már a döntést megelőzően is nagy volt a zúgolódás, az interneten #wesaynotomazepin (nemet mondunk mazepinre) néven mozgalom is indult az 21 éves pilóta ellen, azóta viszont egyre nagyobb a felháborodás:

  • a legtöbben azért akadtak ki, mert a Haas ezzel lényegében elnézi Mazepin tettét, ergo legitimizálja a tettét, a szexuális zaklatást, de
  • vannak, akik szerint az istálló segget csinált a szájából, mivel korábban Günther Steiner csapatfőnök azt mondta, hogy komoly következményei lesznek a történteknek, a pilóta nem kirúgása pedig nem számít annak.
  • Mások szerint ezzel kiderült, hogy a pénz – bár nem tudni, mennyivel, de a versenyző milliárdos apja rendesen megtámogatja a csapatot – fontosabb, mint az elvek, vagyis Mazepin a márkánál, azaz a Haasnál is többet ér.

Mazepin haasos csapattársa, a legendás Michael Schumacher fia is elmondta, mit gondol a dologról:

(Forrás: Reddit, fotó: Haas F1 Team)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.