2021-től folyamatosan nyitja meg más márkák előtt a Supercharger-állomásait a Tesla, mostantól Magyarországon is nyilvánosak a töltőik.

A Teslák mellett erős érvek szólnak, és ezek egyike a márka által folyamatosan bővített Supercharger-hálózat, amely nemcsak villámgyors töltőkből áll, hanem ráadásul sokáig ingyenesen volt használható. A töltőket eddig csak Teslával lehetett használni, de mostantól más márkájú elektromos autók is tölthetnek a legtöbb helyen.

Nagy iramban bővíti a Supercharger-hálózatát a Tesla, amióta 2012-ben átadták az első állomásokat. Európában mostanra 13 ezer töltővel rendelkeznek, és Magyarországon is már több helyszínen van töltője a Teslának. A teslásoknak pedig mostantól egy kicsit türelmesebbnek kell lenniük.

Ha elektromos autód van, ami nem Tesla, és igazán gyors töltőt keresel, akkor már számolhatsz a Supercharger-állomásokkal is,

hat helyszínen összesen 68 töltővel, ahol 150 kilowattnál nagyobb teljesítménnyel lehet tölteni. Az árak helyszínenként változnak, de ne számíts olcsó áramra, 250-270 forint körül lesz egy kilowattóra, ami ugyanakkor versenyképes a hasonlóan gyors Ionity díjszabásával.

Ez is érdekelhet:

Kiderült, mennyibe kerül mostantól a Teslák töltése a Superchargeren

Magyarországon is megszűnt az ingyenes töltés, és szerintünk ez jól is van így. Mutatjuk az árakat.

Európában már 800 Supercharger töltőállomása van a Teslának

Jelenleg a Tesláé a legnagyobb nyilvános villámtöltő-hálózat a kontinensen.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Japán ritkaság volt a sportos és megbízhatatlan Nissan

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés