Erre pedig azért van némi esély.

Elsőre úgy tűnik, hogy a Ferrarinak gyakorlatilag minden kellkéke megvan ahhoz, hogy világbajnoki címért harcolhasson ebben a szezonban, hiszen van egy jó autójuk, két tehetséges pilótájuk Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. személyében, illetve a buzgó vágy, hogy több mint tíz év után ismét a csúcsra érjenek. A szezon felén túl járva viszont már látható, hogy

  • bár az autó tényleg jó, nem megbízható,
  • a két pilóta közül a spanyol sokszor szeret hibázni,
  • a csapat stratégái pedig többször is csődöt mondtak,

vagyis akadnak gondok az olaszoknál – de legalább a buzgó vágy továbbra is töretlenül megvan a maranellóiakban. Persze a 22 futamos idényből még kilenc nagydíj hátravan, de jelenleg egyáltalán nem tűnik reálisnak, hogy Charles Leclerc és/vagy a Ferrari képes lesz lefaragni 80 pontos, valamint 97 pontos hátrányát Max Verstappennel, illetve a Red Bull-lal szemben.

Mindezt látva a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Gary Anderson úgy véli, hogy nem marad következmények nélkül az idei szezon, és a Ferrari vezetősége keményen bele fog avatkozni az istálló személyi összetételébe:

„Ha bajnoki címet akarnak nyerni, gyorsan változtatniuk kell. Kilenc futamuk maradt, hogy megmutassák, hibák nélkül is képesek versenyezni, és megpróbáljanak legalább néhány bajnoki pontot lefaragni a hátrányukból. Ellenkező esetben attól tartok, hogy Maranellóban fejek fognak hullani.”

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Alonsót a Mercedes igazolta le az Aston Martinhoz, ráadásul Hamilton miatt?

Érdekes teóriával álltak elő Fernando Alonso meglepő átigazolásával kapcsolatban.

És ezt olvastad már?
Még az is lehet, hogy elveszik Verstappen tavalyi világbajnoki címét