Egyszerre két modellcsalád jövőjét vetíti előre az a prototípus, amit hivatalosan még be sem mutatott a Volkswagen, csak egy sátorban lőtt néhány kép és egy pár részlet az, amit tudunk róla, és amit neked is elmondunk.

Nem így szokták bemutatni legújabb típusaikat az autógyártók, a Gen.E névre keresztelt Volkswagen-prototípusról ugyanis csak néhány kép került ki, és azokat is egy esemény alatt, egy sátorban készítették. De nem az autószalonok reflektorai alá szánt látványos koncepció ez, hanem olyan prototípus, amin a mérnökök tényleg a jövő autóját fejlesztik. A jövő Golfját, és az I.D. modellcsaládot is, hogy pontosak legyünk.

Mikor jön az új Golf?

Még csak nemrég ismertük meg a hetes Golf ráncfelvarrott kiadását, aminek még jó néhány éve van a piacon. Az új, nyolcadik generáció ezért csak az évtized végére, 2020-ra várható, de akkor rengeteg téren jelent majd előrelépést a most ismert elődjéhez képest. Például a nem túl nehéz jelenlegi Golfhoz képest további 70 kilogrammot faragnak le a tömegéből.

Hová fejlődhet még ez az autó?

Kiforrottnak mondják, de ez nem jelenti azt, hogy nincs lehetősége a továbblépésre. Például az új padlólemeznek köszönhetően nemcsak könnyebb, hanem tágasabb is lesz a Golf, a jobb helykihasználás azt eredményezi, hogy a csomagtér mérete 400 literesre növekszik. Az utastérből immár teljesen eltűnhetnek a hagyományos műszerek, a számlapokat kijelző vetíti majd.

Milyen kunsztokat tud majd az új Golf?

Az önvezető autózás terén továbblép majd a Golf, de a teljesítménye is nagyobb lesz. Az alapváltozatok mild hibrid rendszert kapnak, önindítóként működő elektromotorral, a tölthető hibrid Golf GTE még messzebb juthat egy feltöltéssel, és a sportmodellek is izmosodnak. A Golf GTI állítólag 250 lóerős, a Golf R pedig 350 lóerős lesz.

Tisztán elektromos nem is lesz belőle?

Dehogynem. Az új e-Golf hatótávolsága tovább fejlődhet, elérheti a 400 kilométert, ráadásul nemcsak otthon, hanem villámtöltővel is lehet majd tölteni, ami jelentősen felgyorsítja a töltését. A Volkswagen olyan megoldáson is dolgozik, ahol az automata parkoló mélygarázs nemcsak az autót süllyeszti el, de önállóan tölti is azt.

Itt éppen egy robotkar dugja be a töltő csatlakozóját

Vissza a képen lévő autóhoz, mi is ez?

A jövő elektromos Volkswagenjének egyik prototípusa, amelyen különféle megoldásokat tesztelhetnek a mérnökök. Jó, ha alaposan megnézed magadnak, mert a karcsú, áramvonalas formája már a következő Golf stílusát vetíti előre, bár a szárnyas ajtók megmaradnak tanulmánystádiumban. De a lámpák formája és az embléma alatt lévő töltő jó eséllyel így néz majd ki a gyártásban is.

Közben a Volkswagennél nagyban fejlesztik a tisztán elektromos modellcsaládot is az I.D. tanulmányok alapján, amiről nemrég egy gyári szakértőt faggattunk. Olvasd el itt, mit tudtunk meg tőle.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában