Tom Cruise vezette ezt a Porschét az egyik első filmjében
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Porsche 928 egyébként is érdekes veteránautó, de ennek a példányának filmtörténeti jelentősége van, Tom Cruise ugyanis ezzel tanult meg kézi váltós autót vezetni.

1977-ben mutatták be a genfi autószalonon, és a következő évben az európai év autója díjat is elnyerte a Porsche orrmotoros sportautója, ami veteránként is egyre értékesebb. A most következő ’79-es példánya még többet ér, hiszen Tom Cruise vezette az egyik első filmjében, az 1983-as Kockázatos üzletben – három évvel a Top Gun előtt.

Paul Brickman szerint, aki a filmet írta és rendezte,

Az orrmotoros Porsche pedig minden volt, csak nem hétköznapi a 4,5 literes V8-asával, a körülbelül 220 lóerős teljesítményével 6,5 másodperc alatt gyorsult százra, és 230 km/óra volt a végsebessége.

A forgatáshoz persze több példányt is használtak, és most ezek egyike kerül a Barrett-Jackson őszi houstoni aukciójára. Nem az, amelyik a Michigan-tóban végezte, hanem az, amelyik az üldözéses jelenetben is látható,

Még érdekesebb, hogy az akkor 21 éves Cruise ezen a Porschén tanult meg kézi váltós autót vezetni, hogy aztán a karrierje későbbi részén már saját maga vállalja el a legrázósabb autós jeleneteket is. Az eredetileg zöld színű, de a filmhez aranybarnára festett Porschét a forgatás után azonnal egy gyűjteménybe zárták, ezért kiváló állapotban kerül a szeptemberi aukcióra.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.