A Porsche eredetileg a 911-es utódjának szánta, de mellette is csaknem két évtizedig gyártásban maradt az orrmotoros 928, aminek az egyik legritkább változata ez a GT.

A hetvenes évekre a Porschénél úgy gondolták, hogy elérték a farmotoros 911-es képességeinek határait, és új utakat kerestek. A négyhengeres 924 után 1977-ben a genfi autószalonon mutatták be a 928-at, ami a következő évben az európai Év autója díjat is elnyerte. A nyolchengeres túrakocsi a formájával megelőzte a korát, és egészen 1995-ig gyártásban maradt, ahogyan a 911-es is.

A képeken látható példánya az utolsó évekből, 1991-ből származik, és a 928-as egyik legritkább változatának számít.

Az összesen legyártott 61 ezer példány közül alig több mint kétezer a GT, ami 1989-ben jelent meg, és csak három évig készült. A típushoz ekkor olyan extrák jelentek meg, mint a fedélzeti számítógép, a guminyomás-ellenőrző és a számítógép-vezérelt differenciálzár.

Az 5 literes V8-as motorja a GT változatban 330 lóerőre képes, az ötfokozatú kézi váltóval 5,8 másodperc alatt gyorsult százra

és 275 km/óra a végsebessége. Az itt bemutatott, 72 ezer kilométert futott példánynak még csak két német tulajdonosa volt, és olyan kiváló állapotban van, ahogyan megérdemli. A belgiumi Classic 42-nél 62 500 euróért kínálják, ami 20 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Újra életre kelt ez a tíz évre letámasztott Porsche 911

Nem hagyták veszni a porlepte sportkocsit.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Feltűnő jelenség az expresszionista Rolls-Royce Ghost

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés