A legkisebb miniautókból egyre kevesebb van, de a Toyota nem adja fel a kategóriát, hanem egy vadonatúj koncepcióval próbálkozik: az Aygo crossover változatával.

Az európai utakon az Aygo a legkisebb Toyota, és a jelenleg kapható modell 2014-ben jelent meg, ezért itt az ideje leváltani. A legtöbb gyártó már elhagyta a városi miniautók kategóriáját, mert nincs rajta elég profit, és a vevők úgyis inkább a nagyobb kisautókat keresik. A Toyota mégis megpróbálkozik újat hozni ebbe az aprócska a kategóriába.

A most bemutatott Aygo X Prologue valójában a harmadik generációs Aygo előzetese.

A crossover stílusú tanulmányautó sokkal izgalmasabban néz ki a jelenlegi modellnél, a nagy kerekeivel, széles sárvédőivel és kétszínű fényezésével tényleg irtó divatos. Érdekes megoldás, hogy nemcsak a hátsó lámpákat, hanem a fényszórókat is fénycsíkkal kötötték össze.

Az akciókamerával felszerelt visszapillantó tükrök és a rejtett kilincsek szinte biztosan nem válnak valóra,

de nem nehéz elképzelni, hogy nagyon hasonló formában jelenik meg a vadonatúj Toyota Aygo. Még az is lehet, hogy crossover lesz belőle, de az biztos, hogy az új Yaris és Yaris Cross padlólemezére épül, ezért az egy kategóriával nagyobb autókat idézi majd.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hókotrót előzni nemcsak hülyeség, de tilos is