A C-HR után a Toyota még egy divatos formájú, hibrid hajtású crossovert hoz a piacra. Jövőre érkezik, de már most bemutatták a Yaris Crosst.

Nem sokkal a Yaris új generációja után a Toyota előrukkolt még egy modellel, ami népszerűbb lehet a sikeres kisautónál is.

A genfi autószalonon mutatták volna be az újdonságot, de mivel a kiállítás elmaradt, ezért most virtuálisan tartották meg a premiert. A Yaris Cross a nevével ellentétben nem egy megemelt Yaris, hanem egy teljesen önálló formájú, nagyobb és tágasabb modell lesz.

Az alapokat persze az új Yaris adja, de a 4,18 méter hosszú Yaris Cross minden irányban nagyobb nála.

A hossza 24 centivel, a magassága 9 centivel nagyobb, mint a kisautóé, a három centivel nagyobb hasmagassága is praktikus lehet. A 2,56 méteres tengelytávja ugyanakkora, mint a Yarisnak, de a belső terét jóval tágasabbnak ígérik, a csomagtér többféleképpen variálható lesz.

A Toyotától megszokott módon a Yaris Cross is hibrid hajtással érkezik.

Az új Yarishoz fejlesztett rendszer egy 1,5 literes, 91 lóerős háromhengeres benzinmotorból és egy 79 lóerős elektromotorból áll, a kombinált teljesítmény 116 lóerő. A kategóriában egyáltalán nem megszokott módon automatikusan kapcsolódó összkerékhajtás is rendelhető lesz hozzá.

A japán márka reményei szerint a Yaris Cross óriási siker lesz,

a franciaországi üzemben, ahol a Yaris is készül, évente 150 ezer példány gyártására számítanak. A kisméretű crossoverek egyre népesebb kategóriájában 8 százalékos részesedésre pályáznak, olyan sikermodellek babérjaira törnének vele, mint a Renault Captur, a Peugeot 2008 és a Volkswagen T-Cross.

A Yaris legizgalmasabb változata pedig ez lesz:

És ezt olvastad már?
A Ford bemutatta az új Mondeót, de nem biztos, hogy meg is vehetjük