A Toyota egy percre sem lassít, hiszen a napokban éppen csak leleplezték a Prius ötödik generációját, máris itt az előzetese az elektromos autóknak fenntartott bZ-modellcsalád harmadik tagjának.

Mostanában érkezik meg a magyarországi kereskedésekbe a Toyota első eleve elektromosnak tervezett autója, a bZ4X, majd pár hete a sanghaji autószalonon mutatták be a Corolla-méretű bZ3-at, most pedig itt a beyond zero után elnevezett modellcsalád harmadik tagjának előzetese, a bZ Compact SUV Concept.

A neve mindent elárul, a látványos formájú tanulmányautó ugyanis egy kompakt méretű crossover koncepciója,

amit az új Prius mellett a Los Angeles-i autószalonon mutattak be, és a sorozatgyártásba kerülő változata a világ más tájain is kapható lesz. A C-alakú fényszórókkal és a rejtett hátsó kilincseivel követi is az új Prius dizájnját.

A minimalista utastere a nem kerek kormánykerékkel és a hajlított képernyőkkel még inkább futurisztikus, de nincs kétségünk felőle, hogy a Toyotának konkrét céljai vannak ezzel a modellel. Ha minket kérdeztek, akkor

a hasonló sziluettű C-HR utódja lehet belőle, aminek a leváltása éppen mostanában esedékes.

Ez is érdekelhet:

A Toyota egészpályás letámadást indított az elektromos autók terén

Megmutatták, mire számíthatunk a Toyotától és a Lexustól a közeli jövőben, és néhány izgalmas meglepetés is van közöttük.

Máris itt a Toyota következő elektromos autója, a bZ3

A Toyota elkészült a Tesla Model 3 ellenfelével.

Nemcsak remek villanyautó, de ha megkéred, a Toyota bZ4X az ablakodat is felhúzza első szóra

A Toyota bZ4X kiváló elektromos autó, a nevén kívül semmi baj nincs vele. Vezettük!

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés