Ha első pillantásra nem is tűnik fel, a képeken már a Corolla ráncfelvarrott változata látható. A formáján nem sokat változtatott a Toyota, de a hibrid hajtása erősebb, a műszerfal képernyői pedig naprakészek lettek.

Minden elődjénél látványosabb formájú lett a Corolla jelenlegi generációja, aminél már el is jött a ráncfelvarrás ideje. A dizájn még mindig jól néz ki, ezért a Toyota nem sokat változtatott rajta, csak a jobban felszerelt modellek LED-es fényszóróján és a lökhárítón módosítottak. A Corolla továbbra is ötajtós ferdehátú, négyajtós szedán és kombi változatban készül.

A Toyota kínálatához idén csatlakozik a Corolla Cross, ami műszaki téren a Corollára épül, de már az újabb, ötödik generációs hibrid hajtást kapja, és a műszerfalán a kijelzők is modernebbek.

A ráncfelvarrás alkalmából pedig a többi Corolla is megkapja ezeket az újításokat,

a 10,5 colos, online kapcsolatos infotainment-érintőképernyőt és a 12,3 colos műszeregységet.

A Corolla továbbra is kétféle hibrid hajtással kapható, és mind a kettőt továbbfejlesztette a Toyota.

Az új akkumulátorral és erősebb elektromotorral nemcsak dinamikusabb, de hatékonyabb is lett az autó. Az 1,8 literes változat teljesítménye 122-ről 140 lóerőre nőtt, míg a kétliteresét 184-ről 196 lóerőre növelték, ezzel 7,5 másodperc alatt gyorsul százra.

A megújult Corollára egy kicsit még várnunk kell, csak 2023 elején érkezik a kereskedésekbe, addig is bevezetik a hasonló technikájú Corolla Crosst, amelynek első példányai már idén ősszel kipróbálhatók lesznek.

Ez is érdekelhet:

Európában is kapható lesz a hibrid Corolla Cross

200 lóerős hibrid a Toyotától, jöhet?

A Toyota elárulta, mikor jön a GR Corolla az európai utakra

Nem fog fellelkesíteni a Toyota bejelentése.

50 millió eladott példánynál tart a Toyota Corolla

A világ legnépszerűbb autóját nehéz lesz utolérni.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés