A Toyota nagyot dobott a GR Corolla bemutatásával, a háromszáz lóerős, összkerékhajtásos csúcsmodellről azonban eddig nem árulták el, kapható lesz-e nálunk. Most megjött a válasz, és nem leszel boldog tőle.

Mindent beleadott a Toyota a kompakt sportmodelljébe, hiszen a nemrég leleplezett GR Corolla turbós motorja 304 lóerős teljesítményre képes, manuális váltón és önzáró differenciálon keresztül hajtja mind a négy kereket. A GR Corollát eredetileg az amerikai piacon mutatták be, és tűkön ülve vártuk, mikor jelenik meg az európai változata.

A Toyota most elárulta, hogy hol lesz kapható a GR Corolla, és kiderült: sajnos mi lemaradunk róla.

Az izmos sportmodellt az Egyesült Államokon kívül Japánban, Ausztráliában, Latin-Amerikában és Délkelet-Ázsia egyes országaiban forgalmazzák majd. Más piacokat is fontolóra vettek, de Európa egészen biztosan nincs közöttük.

Sejtjük az okát: egy ilyen nagyteljesítményű csúcsmodell emissziójával nem lenne könnyű ledolgozni a Toyota átlagát az elvárt szintre. Már az is csoda, hogy a GR Yaris kapható nálunk, és ha minden jól megy, kapható is marad. Ha tehát a GR Corollát nem is kapjuk meg, szinte ugyanazt a technikát a GR Yarisban meg lehet venni Európában.

A GR Corolla bemutatóját itt olvashatod:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Videón a pillanat, amire nem sokan számítottak, hogy egyszer bekövetkezik az F1-ben

Schumacher és Montoya felejthetetlen csatája, ami kisebb perpatvarral ért véget

Így lett tökéletes sportautó a Porsche 911 Turbo

További cikkeink a témában