A Corollából épített már egyterűt és szabadidő-autót is a Toyota, és most itt az ideje, hogy platós modell is készüljön a japán márka népszerű kompaktjából.

A Toyota pick-upja nálunk régóta a Hilux, de az Egyesült Államokban ennél nagyobbakat is kínál a japán márka, mint a Tacoma és a Tundra. Hamarosan pedig egy kisebb platós modellt vehet fel a választékba a Toyota, legalábbis az amerikai piacon, és ennek előzetesét jelentheti a tokiói autószalonra épített EPU koncepcióautó.

Nem is annyira lehetetlen ötlet, mint aminek elsőre hangzik, hiszen az amerikai piacon már két nagy márka jelen van a személyautóra épülő pick-upok kategóriájában. A Ford Maverick és a Hyundai Santa Cruz sem alvázas felépítésű teherautók, hanem személyautós technikájú életstílus-autók, amiben a Toyota is fantáziát látott.

Az EPU Concept arányai első pillantásra furcsák lehetnek, hiszen a koncepcióautó 5,07 méter hosszú, és szokatlanul nagy, 3,35 méter a tengelytávja. De minél többet nézzük a képeket, annál menőbbnek látjuk a Toyota pick-upját, és ezek után már egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy a Corolla Cross után platós változata is legyen a kompakt modellnek.

Mégsem a Corolla adja majd az alapját a pick-upnak, ha valóra válik, hanem az a padlólemez, amire a Toyota az elektromos autóit építi. Az EPU ugyanis tisztán elektromos hajtású, két motorral megvalósított összkerékmeghajtással. Ha minden jól megy, akkor két éven belül gyártásba kerülhet, de nem valószínű, hogy Európában is kapható lesz.

Ez is érdekelhet:

A jövőben a Toyota Land Cruiser is elektromos autó lesz

Külön márka lehet a Land Cruiser, aminek ez az elektromos SUV is a része lesz.

Hamarosan hibrid autó lehet a Toyota Hiluxból is

Még nem az a hibrid, amire gondolsz, de valahol el kell kezdeni.

Hatalmas hűtőmaszkot kapott a Toyota pick-upja

A nagy arc mögött viszont kisebb lett a motor.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában