Ha az elektromos autóké a jövő, akkor az olyan klasszikusok sem kerülhetik el a változást, mint a Land Cruiser. A legendás terepjáróból külön márkát alkothat a Toyota, aminek egy ilyen elektromos hajtású SUV is a része lehet.

Modern formájú, elektromos hajtású szabadidő-terepjáró koncepcióját mutatja be az idei tokiói autószalonon a Toyota, és ebben eddig semmi különös nincsen. Mégis felkapod rá a fejed, mert Land Cruiser Se a neve, pedig első pillantásra egyáltalán nem hasonlít a legendás terepjáróra. Tényleg ez lesz a Land Cruiser utódja? Igen is, meg nem is.

Mindenesetre a mérete megvannak hozzá, a Land Cruiser Se is hatalmas darab. 5,13 méter hosszú, 1,98 méter széles és 1,7 méter magas, akkora, mint az amerikai piacra szánt SUV-k, és várhatóan ott lesz a legnagyobb sikere. A formája azonban nem igazán emlékeztet arra a Land Cruiserre, amiből nemrég jött ki a fantasztikusan kockaforma új generáció.

Mégis valóra válhat az elektromos hajtású Land Cruiser, de ez nem jelenti azt, hogy eltűnik a sokunk által kedvelt jelenlegi széria.

A Toyota terve ugyanis, hogy külön modellsorozatot csináljon belőle, mint ahogyan már most is háromféle változatban gyártja a Land Cruisert: ott a klasszikus terepjáró 70-es, az európai piacra is érkező 250-es, és a hatalmas 300-as.

Hamarosan ezt a kínálatot egészítheti ki egy teljesen elektromos hajtású Land Cruiser, és a koncepcióautó nyomán minden eddiginél közelebb kerülhet a szabadidő-autókhoz. Persze a formája ennek is elég karakteres, az utastere tágasnak, a technikája modernnek ígérkezik,

mindene megvan tehát ahhoz, hogy még szélesebb körben népszerűbbé tegye a Land Cruiser nevét.

Ez is érdekelhet:

Retró stílusra vált a Toyota Land Cruiser új generációja

Mennyire jól áll a retró a Toyota ikonikus terepjárójának!

Az új Land Cruiser mellé a régit is felfrissítette a Toyota

A Toyota még mindig gyártja a negyvenéves Land Cruisert, amit most alaposan átdolgozott.

A legenda folytatásaként itt az új Toyota Land Cruiser

A Land Cruisert is elérte a downsizing, de szerencsére nem mindenben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Van benne feszültség! – megnéztük a vadonatúj Kia EV3-at

További cikkeink a témában