Rengeteg újdonsággal készült az idei évre a Toyota, ott az új hibrid Corolla, visszatér a Camry és a Supra, és megjelent a RAV4 legújabb generációja is. Ha tetszik az utóbbi, de valami nagyobb SUV-t szeretnél, akkor itt az új Highlander.

Az Egyesült Államokban mindig is kedvelték a hatalmas méretű autókat, ezért lehetséges, hogy a nálunk kínáltaknál nagyobb típusokkal is találkozol a tengerentúlon. A Toyotánál az európai piacon a RAV4 a nagyobbik szabadidő-terepjáró, de az USA-ban van ennél is nagyobb, a Highlander, aminek most jött ki a legújabb generációja.

A két típus között még szorosabb a rokonság, mint eddig bármikor. Az új Highlander ugyanarra az alapra épül, mint a RAV4, és a formája is egészen hasonló hozzá, méretben azonban jóval nagyobb nála.

Míg a RAV4 hossza 4,6 méter, amivel az európai utakon is elboldogul, addig a Highlander hat centivel az elődjénél is nagyobb, 4,95 méteres.

A nagyobb modell pedig tágasabb is, a Highlander hét- vagy nyolcüléses változatban is elérhető, a csomagtere három üléssorral is 455 literes,

a harmadik sor lehajtásával pedig már 1150 litert lehet kihasználni, két üléssel több, mint két köbméteres a raktér. A műszerfal méretei is nagyvonalúak, a 12,3 colos érintőképernyő a kategória legnagyobbja.

Az alapmodellt 3,5 literes V6-ossal szerelik, ami 295 lóerőre képes, és mivel Toyotáról van szó, természetesen hibrid is lesz belőle,

a korábbi V6-os helyett 2,5 literes, négyhengeres benzinessel, összesen 240 lóerővel, az elődjénél 17 százalékkal kedvezőbb fogyasztással. Hiába tetszik, az új Highlander nem lesz kapható nálunk, csak magánimportban juthatsz hozzá.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A világ leggyorsabb roadstere lenne a Hennessey Venom F5