Ha rajongsz a Vissza a jövőbe-filmekért, de egy DeLorean elérhetetlen, és amúgy sem felelne meg az igényeidnek, akkor még mindig beszerezhetsz egy olyan pick-upot, mint ami Marty McFly álma volt.

Az első Vissza a jövőbe-filmben a Michael J. Fox által játszott főhősnek vissza kellett mennie a múltba azért, hogy helyrehozza szülei kapcsolatát, és hogy utólag megkaphassa álmai autóját, a tuningolt Toyotát. Most ennél könnyebben is hozzá lehet jutni a fekete pick-uphoz: nem ez az eladó példány szerepelt a filmben, de szinte az utolsó csavarig megegyezik vele.

Minden megvan ezen a pick-upon, ami a filmben is látható volt,

például a spotlámpasor és a bukókeret, de még az olyan apróságok is megegyeznek, mint a ködlámpák, a lökhárítók, a terepgumis felnik és a kárpit. A Toyotát nemcsak a filmben szereplőhöz tették hasonlóvá, de teljesen felújították, ezért úgy néz ki, mintha vadonatúj lenne.

A Toyota pick-upjának ez a példánya 1985-ből származik, ez volt az utolsó év, amikor a független helyett még a terepjárásra alkalmasabb merev első tengellyel szerelték, és ez volt egyben az első év, amikor már modern, elektronikus befecskendezéssel ellátott motort kapott.

A 2,4 literes négyhengeres benzinmotorja 106 lóerőre és 185 Nm-re képes, a váltója ötfokozatú kézi.

A Mecum által kínált Toyotát a Vissza a jövőbe legnagyobb rajongóinak szánják,

akik alighanem rendesen felsrófolják majd az árát. Pláne, ha megtudják, hogy olyan filmes relikviák járnak hozzá, mint a második részben látott önbefűző Nike cipő, a lebegő légdeszka és a Gray’s Sports Almanac, de még egy távirányítós Toyota pick-up is.

Melyik részben szerepelt?

A végére egy kis érdekesség: a Vissza a jövőbe mindhárom részében más Toyota pick-up szerepelt. A hibát a szemfüles rajongók a rendszámok, az oldalablakok és a bukókeretek különbsége alapján szúrták ki. A Mecum kínálatában szereplő példány a harmadik rész végén látható autó pontos mása: abban a jelenetben utoljára kérdezték meg Marty McFly-tól, hogy nyuszi-e, ő pedig a gyorsulási versenyre szóló kihívást egy frappáns megoldással hárította el: egyes helyett hátramenetbe tette a váltót, és tolatva lőtt ki a lámpától.

(Képek: Mecum)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus olaszországi túrát szervezett a Monza-tulajoknak a Ferrari